Je to několik měsíců, co jsem přidala poslední recept na tento blog, hanba mi! Ale často na Le bistrot chodím a vařím podle svých receptů a podle statistik vidím, že i vy, to mám radost. Je po Vánocích, všichni hubnou a tak přidávám neuvěřitelný recept, lehoučký jako vánek. Recept pochází z Francie.
3 pevná jablka (Golden Delicious)
2 citrony
1,5 lžíce másla na vymazání pekáčku
4 lžíce cukru
75 ml creme fraiche
Troubu vyhřejte na 190°C. Jablka omyjte a vodorovně rozkrojte, vykrojte jadřince. Řezné plochy pokapejte citronem. Máslem vymažte pekáček, jablka do pekáčku naskládejte řeznou plochou nahoru. Jablka posypejte cukrem a poklaďte hrudkami másla. Dejte do trouby na 20-25 minut péct.
Z druhého omytého citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte 3 lžíce šťávy. V míse ušlehejte creme fraich a přidejte 3 lžíce cukru a 3 lžíce š’távy a uložte do ledničky (zkoušela jsem to i s obyčejnou šlehačkou na šlehání a bylo to výborné) Pečená jablíčka se mohou podávat jak teplá, tak vychladlá. Na talířcích ozdobte citronovou šlehačkou. Výborné!
To zní dobřeee. Zkusím. Zrovna jsem koupila Golden Delicius, chci dělat zítra dýňovou polévku s jablečným pyré.
Je to velká dobrota a tak jednoduché, napíši ti nové polévky. Pus