Gratinovaný květák

img_9217.jpg

Michalova maminka je už mnoho let vegetariánka, takže si často lámu hlavu, co ji uvařit. Tentokrát jsem vsadila na zapékaný květák a oběd chutnal všem, nejen vegetariánům.

1 květák

sůl

150 g másla

2 lžíce hladké mouky

300 ml smetany na šlehání

0,5 lžičky muškátového oříšku

2 stroužky česneku

200 g strouhaného tvrdého sýra

2 žloutky

bageta či chléb jako příloha

Květák rozeberte na růžičky a dejte vařit do páry, aby se vám květák nerozvařil. Troubu předehřejte na 180°C. V kastrůlku rozehřejte 100 g másla, přidejte mouku a udělejte světlou jíšku. Přidejte smetanu a za stálého míchání povařte do zhoustnutí. Přidejte sůl, muškátový oříšek, drcený česnek, žloutky a sýr. Hmotou zalijte květák, který dáte do pekáčku vymazaným máslem, poklaďte plátky másla a dejte na 15 minut do trouby přikryté a na 15 minut odkryté. Je to rychlý a moc chutný oběd.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s