Papriková polévka

MynL7NnDRRCotEMo8a1RBA

Objev tohoto léta, je polévka z kapií. Na Le bistrot jsem měsíce nic nedala, ale opravdu mi slouží jako elektronická kuchařka. Takže, když se mi omylem zablokoval přístup na Le bistrot, měla jsem pocit, že bez něj opravdu nemohu být. Říkala jsem si, že i recept bych vložila. Díky Janě Le bistro zase žije. Tak vkládám .-).

Olivový olej

6-8  červených paprik, nebo kapií

1 červená jalapeňo

Větvička tymiánu

4 stroužky česneku podrceného

1 litr drůbežího vývaru

sůl, mletý pepř

Kdo chce může přidat konzervu bílých fazolí, slité a propláchnuté a 200 ml smetany

Na másle opečené krutony z chleba či bagety

Na olej přihoďte papriky a jalepeňo a zvolna opékejte, dokud papriky nezměknou cca 10 min. Přidejte větvičku tyymiánu a česnek a ještě chvilku opékejte, přidejte vývar a vařte 10 min. Polévku rozmixujte tyčovým mixerem, přidejte fazole a smetanu, když chcete. Osolte, opepřete. Podávejte s krutóny. Je výborná i za studena.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s