Objev tohoto léta, je polévka z kapií. Na Le bistrot jsem měsíce nic nedala, ale opravdu mi slouží jako elektronická kuchařka. Takže, když se mi omylem zablokoval přístup na Le bistrot, měla jsem pocit, že bez něj opravdu nemohu být. Říkala jsem si, že i recept bych vložila. Díky Janě Le bistro zase žije. Tak vkládám .-).
Olivový olej
6-8 červených paprik, nebo kapií
1 červená jalapeňo
Větvička tymiánu
4 stroužky česneku podrceného
1 litr drůbežího vývaru
sůl, mletý pepř
Kdo chce může přidat konzervu bílých fazolí, slité a propláchnuté a 200 ml smetany
Na másle opečené krutony z chleba či bagety
Na olej přihoďte papriky a jalepeňo a zvolna opékejte, dokud papriky nezměknou cca 10 min. Přidejte větvičku tyymiánu a česnek a ještě chvilku opékejte, přidejte vývar a vařte 10 min. Polévku rozmixujte tyčovým mixerem, přidejte fazole a smetanu, když chcete. Osolte, opepřete. Podávejte s krutóny. Je výborná i za studena.