Květen je měsíc rebarbory a rozkvetlého všeho. Michal mi na trhu koupil jako překvapení rebarboru a já mu jako překvapení upekla kynutý koláč, kde těsto je tenounké, že skoro není vidět.
těsto:
1 žloutek
1 sušené droždí
180 g polohrubé mouky
50 g másla
100 ml mléka
špetka soli
tvarohová nádivka:
50 g másla
150 g cukru
250 g tvarohu
1 vanilkový pudink
1 žloutek
2 bílky – sníh
Rebarboru oloupejte, nakrájejte a mírně poduste. Z ingrediencí na těsto udělejte těsto, které dejte kynout. Na tvarohovou pomazánku utřete máslo s cukrem a žloutkem, přidejte tvaroh, přimíchejte vanilkový pudink a nakonec přimíchejte sníh z bílků. Vykynuté těsto krásně rozprostřete na pečící papír na plech, na těsto dejte tvarohovou nádivku, kterou pokryjte dušenou rebarborou. Pečte 50 minut v troubě na 155°C. Koláč pocukrujte, koláč je výborný.