Tento podzim jsme měli ve znamení růžičkové kapusty, jelikož jsem objevila tento recept, který celou rodinu nadchl.
700 g růžičkové kapusty
3 lžíce strouhaného parmazánu
4 lžíce strouhanky
150 g slaniny anglické, nebo americké
3 lžíce plátkových mandlí
250 ml smetany
olej
1 lžička citronové šťávy
Troubu rozehřejte na 200°C, nebo 180 horkovzduch. Kapustičku uvařte cca 4 min. v horké vodě – doba vaření záleží na velikosti růžiček). Na velké pánvi na másle s olejem opečte slaninu s mandlemi dozlatova. Přidejte okapanou uvařenou kapustu a vařte dohromady cca 3 min., opatrně promíchejte a přidejte smetanu a nechte opet 3 min. povařit. Osolte, opepřete, přidejte citronovou šťávu a odstavte ze sporáku. Z pánve přendejte kapustu do pekáčku a posypte strouhankou smíchanou s parmezánem. Dejte do trouby na 20 minut zapéct. Můžete podávat jako přílohu, ale my to jíme i jako hlavní jídlo. Mňam.