Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

brussels-sprouts-3100702_1920Tento podzim jsme měli ve znamení růžičkové kapusty, jelikož jsem objevila tento recept, který celou rodinu nadchl.

700 g růžičkové kapusty

3 lžíce strouhaného parmazánu

4 lžíce strouhanky

150 g slaniny anglické, nebo americké

3 lžíce plátkových mandlí

250 ml smetany

olej

1 lžička citronové šťávy

Troubu rozehřejte na 200°C, nebo 180 horkovzduch. Kapustičku uvařte cca 4 min. v horké vodě – doba vaření záleží na velikosti růžiček). Na velké pánvi  na másle s olejem opečte slaninu s mandlemi dozlatova. Přidejte okapanou uvařenou kapustu a vařte dohromady cca 3 min., opatrně promíchejte a přidejte smetanu a nechte opet 3 min. povařit. Osolte, opepřete, přidejte citronovou šťávu a odstavte ze sporáku. Z pánve přendejte kapustu do pekáčku a posypte strouhankou smíchanou s parmezánem. Dejte do trouby na 20 minut zapéct. Můžete podávat jako přílohu, ale my to jíme i jako hlavní jídlo. Mňam.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s