Zeleninové lasagne

 

Lasagně, které jsou opravdu výborné.

2 lilky na kolečka

2 cukety na kolečka

olivový olej

sušené oregano na posypání

4 mrkve nastrouhané nahrubo

sůl, pepř

0,5 lžičky hnědého cukru

balíček lasagní

100 g mozzarelly natrhané

1/3 hrnku nastrouhaného parazánu

Bešamel:

100 g másla

3/4 hrnku hladké mouky

1/4 hrnku vodyy

1/2 hrnku bílého vína

1/2 hrnku smetany ke šlehání

1 červená cibule

1 bílá cibule

6 stroužku česneku na plátky

olivový olej

2 bobkové listy

1 lžíce bílého vína

2 konzervy drcených rajčat

Rajčatová omáčka – obě cibule a česnek opékejte na oleji do sklovita. Přidejte bobkový list, víno a nechte pozvolna vařit pod pokličkou. Pak přidejte rajčata a nechte zvolna vařit, aby se omáčka redukovala. Dochuťte solí, pepřem, bazalkou a rozmixujte.

Lilek a cuketu potřete olejem, posypte oregánem a opatrně grilujte z obou stran.

Mrkev promíchejte se solí, pepřem (nebojte se ji pořádně opepřit), cukrem a lžící olivového oleje. Troubu vyhřejte na 200°C.

Na bešamel nechte rozpustit máslo., přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Poté postupně zašlehejte vodu a víno, smetanu a ochuťe solí a oreganem.

Zapékací misku vyymažte olejem, na dno rozložte mrkev. Na ní položte plátky lasagní, potřete bešamelem, posyypte mrkví, na ní položte plátky lilku a cukety, zalijte rajčatovou omáčkou. Celý proces znovu opakujte. Zakončete vrstvou lasagní a navrh dejte bešamel. Posyypte mozzarellou a pamazánem. Zakryjte alobalem a dejte páct na 1-1,5 hodiny, na posledních 30 minut alobal sundejte a nechte zapéct.

 

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s