Telecí guláš

Jelikož bydlíme kousek od Klokočné, nechala jsem se inspirovat panem Sapíkem a zkusila jsem telecí guláš podle jeho receptury.

500 g telecího krku

600 g cibule

80 g česneku

1 lžíce protlaku

3 lžíce kvalitní červené papriky

2 lžíce sádla

sůl, pepř, kmín, majoránka¨4 dl telecího vývaru

3 dl modrého portugalu

Pekáček vymažte sádlem a dejte do trouby. Maso na kostky nakrájené smíchejte s nahrubo nakrájenou cibulí, protlakem, paprikou, solí, utřeným česnekem,  pepřem a kmínem. Vše vložte do rozpáleného pekáčku a orestujte. Podlévejte vývarem a červeným vínem a pečte do změknutí masa. Nakonec dochutíme a přidáme majoránku. Jako příloha se náramně hodí brambory či těstoviny.

Tak jestli to máte daleko na Klokočnou, tak si  iluzi zájezdního hostince U koně můžete vytvořit doma.

One thought on “Telecí guláš

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s