Jelikož bydlíme kousek od Klokočné, nechala jsem se inspirovat panem Sapíkem a zkusila jsem telecí guláš podle jeho receptury.
500 g telecího krku
600 g cibule
80 g česneku
1 lžíce protlaku
3 lžíce kvalitní červené papriky
2 lžíce sádla
sůl, pepř, kmín, majoránka¨4 dl telecího vývaru
3 dl modrého portugalu
Pekáček vymažte sádlem a dejte do trouby. Maso na kostky nakrájené smíchejte s nahrubo nakrájenou cibulí, protlakem, paprikou, solí, utřeným česnekem, pepřem a kmínem. Vše vložte do rozpáleného pekáčku a orestujte. Podlévejte vývarem a červeným vínem a pečte do změknutí masa. Nakonec dochutíme a přidáme majoránku. Jako příloha se náramně hodí brambory či těstoviny.
Tak jestli to máte daleko na Klokočnou, tak si iluzi zájezdního hostince U koně můžete vytvořit doma.
Tomu říkám dobrota. Můžu doporučit. 🙂