Ořechový chléb

IMG_0132

Pokračování v chlebovém festivalu je ořechový chléb. Podobá se chlebu č.1, ale navíc se do něj dává olivový olej a ořechy, ale ty já občas přidávám všude.

400 g hladké pšeničné mouky (já jako vždy použila špaldovou mouku)

100 g hladké žitné mouky

1 lžíčka soli

1 sáček sušeného droždí

400 ml vlažné vody

50 ml olivového oleje

100 g nasekaných vlašských ořechů

mouka na posypání

Postup je stejný, smíchejte všechny suché ingredience, přidejte vodu a olej, nakonec přidejte ořechy, těsto 10 minut vypracujte a nechte 1 hodinu kynout.. Zformujte bochník a nechte kynout další hodinu. Předehřejte troubu, zformovaný bochník dejte na plech a pečte 50 minut  při 190°C. Nechte chléb úplně vystydnou (tomu moc nevěřím, že dodržíte, protože teplý je nejlepší). Tak to je třetí příspěvek do letního chlebového festivalu. Budu koukat kolem sebe a třeba objevím nějaký další, zajímavý exemplář.

2 thoughts on “Ořechový chléb

Napsat komentář k Le Bistrot Zrušit odpověď na komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s