Pokračování v chlebovém festivalu je ořechový chléb. Podobá se chlebu č.1, ale navíc se do něj dává olivový olej a ořechy, ale ty já občas přidávám všude.
400 g hladké pšeničné mouky (já jako vždy použila špaldovou mouku)
100 g hladké žitné mouky
1 lžíčka soli
1 sáček sušeného droždí
400 ml vlažné vody
50 ml olivového oleje
100 g nasekaných vlašských ořechů
mouka na posypání
Postup je stejný, smíchejte všechny suché ingredience, přidejte vodu a olej, nakonec přidejte ořechy, těsto 10 minut vypracujte a nechte 1 hodinu kynout.. Zformujte bochník a nechte kynout další hodinu. Předehřejte troubu, zformovaný bochník dejte na plech a pečte 50 minut při 190°C. Nechte chléb úplně vystydnou (tomu moc nevěřím, že dodržíte, protože teplý je nejlepší). Tak to je třetí příspěvek do letního chlebového festivalu. Budu koukat kolem sebe a třeba objevím nějaký další, zajímavý exemplář.
Dobrý den, a kolik se má dát té vody? V receptu to není uvedeno.
Díky moc.
Simona
omlouvám se, hned to doplním do receptu, je to 400 ml vlažné vody