Lečo mečo

IMG_0292Rychlý zdravý oběd nebo rychlá zdravá večeře je klasické lečo. Inovace mého leča je, že ho dělám s klobáskou a nejlépe s pikantní klobáskou a ještě je potřeba si nakoupit papriky nepálivé, ale určitě alespoň dvě papriky pálivé. V Říčanech na Farmářském trhu najdete prodejce, kteří opravdu nabízejí papriky sladké a pálivé.

cibule

paprika nepálivá

pálivá paprika

klobása

rajčata

vejce

olivový olej, sůl, pepř

A klasická příprava. Na oleji orestujte cibuli, na ní dejte orestovat klobásu pokrájenou na kostičky. Přidejte oboje očištěné pokrájené papriky, přiklopte a nechte mírně podusit. Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete, cca 5 minut nechte podusit přiklopené a pak naopak nechte vařit 5 minut odklopené, aby se odpařila přebytečná voda z rajčat. Nakonec přidejte rozšlehaná vejce, zamíchejte, případně ještě dosolte a opepřete. Jako příloha mohou být brambory, ale my máme nejraději lečo mečo s mým domácím chlebem. Dle přiloženého fota můžete vidět, že ho připravuji vždy velký hrnec :-).IMG_0291

IMG_0290

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s