Já opravdu nevím, ale skoro každý můj recept má nějaký příběh. Tak tento recept je od spolužáka Michala Zbyňka Flídra, kterého jsem nikdy nepoznala, jelikož v roce 1981 utekl do Austrálie a já začala s Michalem chodit až v roce 1982, takže smůla Zbyňku. Také bych tuhle bábovku mohla nazvat maturitní, jelikož jsem jí pekla pro svého třídního Mirka Jakovleviče a asi se mi povedla, jelikož jsem odmaturovala jako po másle :-). Chvíli jsem vzpomínala, kde ten recept mám a pak jsem si vzpomněla na můj velmi starý sešit, který jsem si založila, když jsem se vdala a recept tam opravdu byl :-).
250 g másla
5 vajec
250 g cukru
350 g hrubé mouky
1 pr. do pečiva
1 vanilkový cukru
140 g mletých ořechů
1/8 mléka
Utřete máslo se žloutky, přidejte cukr a ostatní přísady. Nakonec přidejte ušlehané bílky. Dejte do formy na bábovku. Pečte 1 hodinu 165°C. Bábovka je jedna z nejlepších které znám. Jestli jí vyzkoušíte, dejte mi vědět, jak vám chutnala?
I really like what you guys are usually up too. This sort of clever work and exposure!
Keep up the terrific works guys I’ve added you guys to our
blogroll.