Asi vás překvapím, ale na vánoce peču pouze 4 druhy cukroví. Peču každou adventní neděli jeden druh, který večer při zapálení adventní svíčky hned sníme. Snažím se péct cukroví trochu jiné a ne zcela tradiční. Jedno z nich byly právě mandlové kytičky. Vyznačují se tím, že jsou chuťově velmi jemné a málo sladké.
150 g másla
100 g cukr krupice
špetka soli
2 vejce
1 lžička nastrouhané citronové kůry
2éé g hladké mouky
50 g mletých mandlí
1 lžička pr. do peč.
1 lžíce mléka
100 g mandlových lupínků
vanilkový cukr
Měkké máslo vyšlehejte s cukrem, solí, s 1 vejcem a citronoou kůrou. Do hmoty zapracujte mouku, mleté mandle, pr. do peč., vypracujte těsto a dejte na hodinu do chladničky. Těsto vyválejte a vykrájejte kytičky, potřete rozšlehaným vejcem a ozdobte mandlovými lupínky a posypte vanilkovým cukrem a dejte péct 180°C na 8-10 minut.