Tato bageta je na poměrně rychlá na přípravu a jako příloha k polévce či samotná s máslem je výborná.
300 g špaldové mouky (nelekněte se, ale špalda po Novém roce výrazně zdražila)
150 g žitné mouky
2 lžičky třtinového cukru
1 instantní droždí
125 ml vlažné vody
dýňová semínka
slunečnicová semínka
150 g vlašských ořechů
sůl
20 g másla na pomázání
Troubu si předehřejte na 200 °C. Smíchejte cukr, droždí, mouku, semínka s vlažnou vodou, vmíchejte olej a přidejte ořechy. Vypracujte těsto až bude elastické. Posypte moukou, přikryjte utěrkou a dejte kynout na 2 hodiny do tepla. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Po vykynutí těsto prohněťte a rozpulte na dvě bagety. Vytvarujte dvě bagety, potřete rozpuštěným máslem, posypte semínky a pečte 40 minut.