Ořechová bageta

IMG_0611

Tato bageta je na poměrně rychlá na přípravu a jako příloha k polévce či samotná s máslem je výborná.

300 g špaldové mouky (nelekněte se, ale špalda po Novém roce výrazně zdražila)

150 g žitné mouky

2 lžičky třtinového cukru

1 instantní droždí

125 ml vlažné vody

dýňová semínka

slunečnicová semínka

150 g vlašských ořechů

sůl

20 g másla na pomázání

Troubu si předehřejte na 200 °C. Smíchejte cukr, droždí, mouku, semínka s vlažnou vodou, vmíchejte olej a přidejte ořechy. Vypracujte těsto až bude elastické. Posypte moukou, přikryjte utěrkou a dejte kynout na 2 hodiny do tepla. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Po vykynutí těsto prohněťte a rozpulte na dvě bagety. Vytvarujte dvě bagety, potřete rozpuštěným máslem, posypte semínky a pečte 40 minut.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s