Nastavovaná kaše

IMG_0627

Nastavovanou kaši si pamatuji z dětství a pak ji mám ještě spojenou s mým nástupem do společnosti Sodexho, kde jsem musela strávit tři měsíce v kuchyni v Thomayerově nemocnici. V den, kdy jsem tam byla první den, tak v zaměstnanecké jídelně byla k obědu nastavovaná kaše a já podle ní počítala, kolik měsíců už v nemocnici pracuji, jelikož měli čtyřtýdenní jídelníček. Ale nezanevřela jsem na ní, mám jí ráda a speciálně v mém podání, dělám jí trochu vytuňenou 🙂 s fenyklovým kompotem.

500 g brambor

300 g lámaných krupek

mléko

česnek

majoránka

sůl, kmín

cibule

Brambory uvařte ve slané vodě s kmínem, po uvaření se rozmačkejte s mlékem a máslem. Do připravené kaše vmíchejte krupky, které si nejdříve namočte přes noc či na 2 hodiny a uvařte doměkka v osolené vodě. Krupky sceďte a smíchejte s bramborovou kaší, přidejte prolisovaný česnek a majoránku. Na sádle osmažte cibuli do zlata a servírujte na kaši. Můžete k tomu podávat maso, náramně se ke kaši hodí kachna (na fotce kachní roláda), ale i samotná kaše s cibulkou je velká a neprávem zapomenutá  dobrota.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s