Ragú z černé čočky

IMG_0644IMG_0647

Původně recept je z červené čočky, ale doma jsem měla pouze černou čočku, kterou jsem koupila v DM a opravdu mě zaujala, Ragú je zase naprosto jiná úprava čočky než jsme zvyklí. Původně je ragú myšleno jako opravdové ragú na těstoviny, my ho snědli jen tak a že tam není maso, myslím, že si nevšimnete.

olej

2 cibule

3 mrkve

3 řapíky celeru

4 stroužky česneku

500 g čočoky

2 plechovky krájených rajčat

rajčatové pyré malé

2 lžíce oregana

2 lžíce sušeného tymiánu

3 bobkové listy

1 l zeleninového vývaru

sůl

Na olej dejte orestovat nakrájenou cibuli, pokrájenou mrkev a řapíkatý celer a restujte mírně 20 minut, až mrkev i celer budou měkké. Přidejte česnek, přidejte propranou čočku a přidejte rajčata a protlak, oregano, tymián a vývar. Nechte na mírném plameni probublávat 40 – 50 minut. Čočka za tu dobu změkne a směs zhoustne. Podle chuti osolte. Podávejte s těstovinami či bez :-).

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s