Mandlová pošírovaná hruška s malinovým krémem

IMG_1074

Tento recept je podle originální receptury Whole30. Myslím, že se hodí ale i pro lidi, kteří mají problém s lepkem, tak to vyzkoušejte. Recept na 4 porce.

4 zralé hrušky

0,5 lžičky mandlového extraktu

10 zrnek černého pepře

5 cm citronové kůry

sůl

2 lžíce mandlových plátků

150 g malin

1 lžíce balzamikového octa

1 šálek kokosového mléka

Do kastrůlku dejte 3 šálky vody, 0,5 lžičky mandlového extraktu, zrnka pepře, citronovou kůru a sůl. Směs přiveďte k varu. Vložte oloupané rozpůlené hrušky a 5 minut vařte a pak je nechte 0,5 hodiny máčet a zvolna chladnout. Zatímco se hrušky marinují, opražte mandlové plátky a nechte je vychladnout. Domalého rendlíku dejte maliny a balzamikový ocet a mírně provařte 5 minut. Na dezertní talířek dejte dvě lžíce omáčky, položte do omáčky hrušku, ozdobte malinami a mandlovými lupínky. Nepoužili jste ani g cukru a přesto si moc pochutnáte.

 

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s