Cassoulet podle Zdendy

IMG_1395

Já Vám to říkám pořád, Francie je velká inspirace a dovolená s kuchařem Zdendou, to už ani nemluvím. K jedné večeři nám Zdenda vykouzlil fazolové jídlo cassoulet. Cassoulet je původní francouzské jídlo, které vzniklo v období stoleté války když  zásoby docházely, tak Francouzi dali co měli do jednoho hrnce (podle kameninového hrnce se jídlo jmenuje), uvařili  a jídlo bylo na světě. V receptech jsem vyčetla, že se do něj dává vepřové maso, ale já ho udělala pouze s klobásami (myslím, že tak to dělal i Zdenda) a bylo to super. Jídlo jsem vařila pro pět hladovců, podle toho jsem dala počet klobásek.

10 bílých klobásek

2 konzervy červených fazolí

2 konzervy bílých fazolí

4 konzervy krájených rajčat

2 cibule

6 stroužků česneku

1 lžička pálivé papriky

2 lžíce cukru

1 lžička římského kmínu

větvička rozmarýny a tymiánu

bílé víno

sůl, pepř

Do pekáčku položte klobásy a zalijte je směsí, kterou si připravíte následovně. Na oleji orestujte pokrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek, přidejte rajčata a zalijte vínem a nechte vyvařit vodu, pak přidejte všechny fazole a koření. Směsí zalijte klobásy a dejte péct do trouby na 40 minut 200°C. Cassoulet  se podává s pravou bílou francouzskou bagetou a je to velká dobrota.

IMG_1392

 

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s