Italský chléb – Pane con pomodori e cipolle rosse

IMG_1086

Ondra s Janou jako svatební dar dostali porchettu (italskou vepřovou pečeni), takže nezbývalo, než upéct i italský chleba. S ohledem na čas jsem vybrala recept chléb s rajčaty a červenou cibulí.

1 sušené droždí

500 g hladké mouky

150 ml vody

2 lžičky soli

500 g zralých rajčat

1 lžíce olivového oleje

2 červené cibule na tenké plátky

3 lžičky nasekaného čerstvého oregana

1 lžička drcených chilli papriček

Droždí rozmíchejte ve vodě a nechte 5 minut. Přidejte směs vody a droždí do mísy s moukou (ne všechnu) a solí. vařečkou vytvořte husté těsto, zakryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout. Rajčata ponořte do horké vody a sloupněte slupku, rajčata rozpulte, vyjměte semínka a dužinu nasekejte. Na pánvi rozehřejte olej, orestujte cibuli, přidejte rajčata a oregano a 10 minut pod pokličkou duste. Rajčatovou směs nechte vychladnout. Vychladlou směs přidejte k těstu, přidejte mouku a vypracujte měkké lepkavé těsto. je-li těsto mokré, přidejte mouku. Těsto dejte do vymazané mísy olejem a nechte kynout 1 hodinu. Těsto vytvarujte do bochníku a položte na vymazaný plech a nechte dokynout 45 minut (já chleba peču v železňáku). Pečte v předehřáté  troubě 200 °C 45 minut.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s