Rajská jablíčka jsou všude, kam se podíváte a byla by škoda si neudělat dobrou rajskou polévku.
olivový olej
1 cibule na kostičky
2 stroužky česneku prolisovaného
2 kg rajčat
2 lžíce cukru
2 lžíce vinného octa
bobkový listy, nové koření
sůl, pepř
Na gremolatu
1 citron – šťáva, kůra
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku prolisovaného
petrželka podle chuti
V hrnci na oleji restujte cibuli cca 7 minut, pak přidejte česnek a ještě minutu míchejte. Přidejte rajčata nahrubo nakrájená, cukr, ocet koření a 750 ml vody, osolte, opepřete a 35 minut vařte. Vyndejte koření a rozmixujte tyčovým mixerem. Všechny suroviny na gremolatu rozmixujte tyčovým mixerem. Polévku ozdobte bylinkovou gremolatou a podávejte.