Když se teď procházíte po trhu, všude se na vás smějí rajčátka. Malá, velká, červená i žlutá. Tak neváhejte a kupte si půl kg červených cherry rajčátek a půl kg žlutých cherry rajčátek. Udělejte si lehounké jídlo, které vám bude chutnat, ale bude vás i bavit napohled.
0,5 kg červených cherry rajčat
0,5 kg žlutých cherry rajčat
olivový olej
2 šalotky nakrájené najemno
3 stroužky česneku na plátky
sůl, mletý pepř
2 lžíce nakrájené bazalky
2 lžíce hladkolisté petrželky
Na pánvi rozpalte olej, přidejte šalotku a česnek a minutu orestujte. Přidejte umytá rajčátka a nechte je v pánvi 2 minuty, dokud se jim na povrchu udělají puchýřky. Rychle je promíchejte a opékejte další 2 minuty. ještě jednou opakujte. Osolte opepřete, posypte nasekanou bazalkou a petrželkou. Můžete rajčátka dát jako přílohu, ale mi ho máme jako hlavní jídlo.