Odmrazovala jsem mrazák a našla jsem 4 opuštěná králičí stehna, nevěděla jsem co s nimi, tak jsem použila tento recept a jsem naprosto unesená. Moc jsem si na stehnech pochutnala, jako přílohu jsem k nim měla kompot z fenyklu, takže naprostá dobrota (recept na fenyklový kompot najdete na Le bistrot).
4 králičí stehna
4 lžíce olivového oleje
3 červené cibule
2 hrsti malých žampionů
3 stroužky česneku
1 svazek čerstvého tymiánu
2 plátky toustového chleba
2 lžíce másla
100 g dijonské hořčice
Stehna osolte a na rozpáleném oleji opečte ze všech stran. Do výpeku dejte pokrájenou cibuli, plátky česneku a žampiony, přidejte tymián a pár minut restujte. Toustový chléb rozdrolte, smíchejte s máslem a vytvořte drobenku. Porce králíka potřete hořčicí, posypte drobenkou a dejte na cibuli se žampiony a pečte na 220°C v troubě 20 minut. Výborná úprava králíka.