Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta (vlastně z krupicového těsta)

IMG_1246

Proč jim říkáme knedlíky z odpalovaného těsta nevím, vlastně ani nevím, jestli je to dobře, protože těsto je z krupicového těsta. U nás se o ovocné knedlíky vede boj, ne že by jich bylo málo, ale přeme se, které těsto je na ovocné knedlíky to nejlepší. Michal je zastáncem vyznavačů tvarohového těsta, uznávám na jahody – nejlepší volba. Ale k meruňkám patří těsto kynuté a ke švestkám já a kluci milujeme právě odpalované těsto. Udělejte jich hodně, protože nejlepší jsou druhý den, když si je opečete v železňáku. Jedli jsme je klasicky s tvarohem, ale časem jsme přešli na jiné varianty. Halenkovi nám poradili, že výborné jsou se skořicovým cukrem a přelité smetanou – velká dobrota. Letos jsem vyzkoušela posypat je rozsekanými sušenkami  a mletými ořechy přelité smetanou, bože! Fakt dobrý.

na kaši:

200 g dětské krupičky

špetka soli (větší špetka)

0,5 l mléka

na těsto:

300 g hrubé mouky

1 vejce

Krupičku se solí a s mlékem svařte na hustou kaši, kterou nechte vystydnout. Do velké mísy dejte vychladlou kaši a hrubou mouku s vejcem a smíchejte vše na těsto. Do těsta zabalte švestky. Když budete chtít překvapit, vyndejte pecku a dejte místo pecky mandli :-). Knedlíky dejte do vroucí osolené vody a vařte cca 10 minut. Knedlíky posypte tím na co máte chuť, oslaďte moučkovým cukrem a polijte rozehřátým máslem, nebo smetanou. Svět je fakt krásné místo k žití.

Napsat komentář