Ricottové noky se šalvějí a rajčaty

SAMSUNG CSC

Stýská se Vám po slunné Itálii? Nestýskejte si a uvařte si výborné ricottové noky se šalvějí a rajčaty. Pochutnáte si a zaženete smutek

Noky

  • 450 g ricotty
  • 1 vejce
  • 80 g nastrouhaného parmazánu
  • 150 g hl. mouky

Rajčatová omáčka

  • 8 rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 4 snítky tymianu
  • sůl
  • pepř

smícháme rocottu s parmazánem, přidáme vejce, nakonec přimícháme mouku. Vytvoříme těsto, které pak lžičkou vykrajujeme a dáváme do slané vroucí vody. Až vyplavou na hladinu, vyndejte noky.

Na pánvičce přepustíme máslo a přidáme 10 lístků šalvěje.

Na druhé pánvičce orestujeme stroužky česneku, vyndáme česnek, přidáme tymián a na osminky pokrájená rajčata a podusíme. Osolte a opepřete.

Noky dejte do šalvějového másla. Na talíř nandejte rajčata a na ně položte noky, ozdobte snítkou tymiánu.

Příprava jídla je rychlá a snadná. Jídlo je lehké a velmi chutné. Vůně při přípravě jídla postupně přivolá všechny členy rodiny do kuchyně, takže už nemusíte svolávat rodinu k obědu.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s