Stýská se Vám po slunné Itálii? Nestýskejte si a uvařte si výborné ricottové noky se šalvějí a rajčaty. Pochutnáte si a zaženete smutek
Noky
- 450 g ricotty
- 1 vejce
- 80 g nastrouhaného parmazánu
- 150 g hl. mouky
Rajčatová omáčka
- 8 rajčat
- 3 stroužky česneku
- 4 snítky tymianu
- sůl
- pepř
smícháme rocottu s parmazánem, přidáme vejce, nakonec přimícháme mouku. Vytvoříme těsto, které pak lžičkou vykrajujeme a dáváme do slané vroucí vody. Až vyplavou na hladinu, vyndejte noky.
Na pánvičce přepustíme máslo a přidáme 10 lístků šalvěje.
Na druhé pánvičce orestujeme stroužky česneku, vyndáme česnek, přidáme tymián a na osminky pokrájená rajčata a podusíme. Osolte a opepřete.
Noky dejte do šalvějového másla. Na talíř nandejte rajčata a na ně položte noky, ozdobte snítkou tymiánu.
Příprava jídla je rychlá a snadná. Jídlo je lehké a velmi chutné. Vůně při přípravě jídla postupně přivolá všechny členy rodiny do kuchyně, takže už nemusíte svolávat rodinu k obědu.