Včera Francie, dnes Itálie. Jedna z největších dobrot středomořské kuchyně je zelenina na mnoho způsobů. Zelenina Pescara je lehké, jednoduché jídlo, ale velmi chutné a myslím, že i zdravé. Můžete ho udělat jako přílohu k masu, ale já ho dělám jako hlavní jídlo. S bagetou tvoří velmi harmonický celek. A přípravu tohoto jídla provází přímo vůně nebeská.
2 malé cukety na kostičky
1 lilek na kostičky
porek, cibule nakrájené
4 stroužky česneku na plátky
5 rajčat nakrájené na čtvrtky
150 g oliv
1 lžíce kaparů
3 lžíce jablečného octa
olivový olej
hrst nasekané petržele
sůl, pepř
Na oleji orestujte cibuli, porek a cesnek, přidejte lilek a cuketu a orestujte 5 minut, přidejte nasekanou petržel, olivy a kapary. Zalijte octem a na prudkém ohni restujte dokud se ocet neodpaří. Pak přidejte rajčata a opět restujte 5 minut. Sundejte z ohně a dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat i tymián, nebo rozmarýn, ale i bez bylinek má zelenina výbornou chuť. Na talíři ještě ozdobte petrželkou a pak už jen čekejte na pochvalu ze všech stran :-).