Středomořská zelenina Pescara

IMG_0081

Včera Francie, dnes Itálie. Jedna z největších dobrot středomořské kuchyně je zelenina na mnoho způsobů. Zelenina  Pescara je lehké, jednoduché jídlo, ale velmi chutné a myslím, že i zdravé. Můžete ho udělat jako přílohu k masu, ale já ho dělám jako hlavní jídlo. S bagetou tvoří velmi harmonický celek. A přípravu tohoto jídla provází přímo vůně nebeská.

2 malé cukety na kostičky

1 lilek na kostičky

porek, cibule nakrájené

4 stroužky česneku na plátky

5 rajčat nakrájené na čtvrtky

150 g oliv

1 lžíce kaparů

3 lžíce jablečného octa

olivový olej

hrst nasekané petržele

sůl, pepř

Na oleji orestujte cibuli, porek a cesnek, přidejte lilek a cuketu a orestujte 5 minut, přidejte nasekanou petržel, olivy a kapary. Zalijte octem a na prudkém ohni restujte dokud se ocet neodpaří. Pak přidejte rajčata a opět restujte 5 minut. Sundejte z ohně a dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat i tymián, nebo rozmarýn, ale i bez bylinek má zelenina výbornou chuť. Na talíři ještě ozdobte petrželkou a pak už jen čekejte na pochvalu ze všech stran :-).

 

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s