Dnes se potkalo několik báječných věcí. Na ranní procházce se psy jsme s Michalem nasbírali cca 0,5 kg ostružin a druhá událost, která se váže k dnešnímu dní je, že moje sestra Květa má 30. výročí svatby, to to ale letí :-0. Toho jsem využila, abych vyzkoušela recept na ostružinové tiramisu. Foto nebude, jelikož tiramisu jsme věnovali, jako dárek k výročí Květě a Luborovi.
250 g ostružin (koupíte i na trhu, ale v přírodě je právě teď čas ostružin)
4 žloutky
150 g moučkového cukru
500 g mascarpone
250 g zakysané smetany
4 cl mandlového likéru
cukrářské piškoty
100 ml silné kávy
2 cl brandy
kakao na posypání
Žloutky s cukrem vyšlehejte, pomalu vmíchejte mascarpone a zakysanou smetanu, přilijte mandlový likér. Cukrářské piškoty rozložte na talíř a pokapejte kávou do které dáte brandy. Tiramisu můžete připravit do skleniček, nebo do mísy. Rozmyslete si umístění piškotů (do skleniček dva piškoty podél stěny a do misky jsem z piškot vyskládala okraj) a pak vrstvěte na střídačku mascarponový krém a ostružiny. Vrstvy zakončete krémem, který posypete kakaem. Myslím, že se mi povedl opravdu slavnostní dezert a kombinace sladkého krému a voňavých ostružin je báječná, jako 30 let společného života má sestry a švagra :-).