Jáhelník

IMG_0100

Miluji jáhly a hrozně ráda z nich vařím jáhelník. Jáhelník je vlastně nákyp z jáhel. Varianty jáhelníku jsou odvislé od toho, jaké ovoce máte k dispozici. Já dnes zvolila nastrouhané jablko a maliny.

500 g jáhel

máslo

4 vejce

cukr

špetka soli

citronová kůra

mléko

ovoce

Neuvádím množství u jednotlivých ingrediencí, jelikož je dávám podle potřeby. Jáhly uvařte v mléce 15 minut (já jáhly i rýži v mléce vařím v mikrovlnné troubě). Oddělte bílek od žloutku, z bílku ušlehejte sníh se špetkou soli. Žloutky utřete s cukrem, citronovou kůrou a máslem. Pak k žloutkové směsi přidejte uvařené jáhly (ochutnejte, zda směs je správně sladká) a nakonec přimíchejte sníh. Dejte do zapékací vymazané misky, přidejte ovoce (nastrouhané jablko zamíchejte do jáhel) a dejte péct, až povrch jáhelníku zrůžoví. Můžete podávat jako hlavní jídlo či dezert, teplé či studené.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s