Vepřové kotlety s hořčicí a sýrem feta

IMG_0102

Vepřové maso se dá připravovat na mnoho způsobů, kombinace s hořčicí dá jídlu velmi výraznou chuť. A když do receptu patří hned dvě hořčice, tak to je tedy jídlo pro znalce.

Vepřové kotlety

olivový olej

máslo

sůl, pepř

1 střední pórek

2 dl kuřecího vývaru

2 lžíce dijonské hořčice

2 lžíce celozrnné hořčice

150 g zakysané smetany

100 g sýra feta

I lžička cukru

2 lžičky citronové šťávy

0,5 dl suchého bílého vína

fazolové lusky

cibule

slanina

špecle

Kotlety naklepejte pouze klouby prstů, osolte, opepřete. Na trochu oleje opečte dozlatova po obou stranách. Na druhé pánvi rozpusťte máslo a orestujte nakrájený pórek, přilijte vývar, a obě hořčice, promíchejte a povařte. Přidejte zakysanou smetanu a rozdrobenou fetu, cukr a citronovou šťávu. Povařte 5 minut. Přidejte kotlety podlijte vínem a nechte na mírném ohni probublávat 10 minut.

Kotlety můžete podávat s fazolemi. Cibuli orestujte na oleji, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a fazole a orestujte, až fazole budou akorát k jídlu.

Jako přílohu jsem zvolila špecle.  Jídlo bylo opravdu chuťově výrazné, na mne až dost kyselé, ale děti daly příkaz neředit, jelikož jim kotlety na tento způsob moc chutnaly.

IMG_0087

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s