Vepřové maso se dá připravovat na mnoho způsobů, kombinace s hořčicí dá jídlu velmi výraznou chuť. A když do receptu patří hned dvě hořčice, tak to je tedy jídlo pro znalce.
Vepřové kotlety
olivový olej
máslo
sůl, pepř
1 střední pórek
2 dl kuřecího vývaru
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce celozrnné hořčice
150 g zakysané smetany
100 g sýra feta
I lžička cukru
2 lžičky citronové šťávy
0,5 dl suchého bílého vína
fazolové lusky
cibule
slanina
špecle
Kotlety naklepejte pouze klouby prstů, osolte, opepřete. Na trochu oleje opečte dozlatova po obou stranách. Na druhé pánvi rozpusťte máslo a orestujte nakrájený pórek, přilijte vývar, a obě hořčice, promíchejte a povařte. Přidejte zakysanou smetanu a rozdrobenou fetu, cukr a citronovou šťávu. Povařte 5 minut. Přidejte kotlety podlijte vínem a nechte na mírném ohni probublávat 10 minut.
Kotlety můžete podávat s fazolemi. Cibuli orestujte na oleji, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a fazole a orestujte, až fazole budou akorát k jídlu.
Jako přílohu jsem zvolila špecle. Jídlo bylo opravdu chuťově výrazné, na mne až dost kyselé, ale děti daly příkaz neředit, jelikož jim kotlety na tento způsob moc chutnaly.