Humus z cizrny

IMG_0111

IMG_0113Humus je jídlo, na kterém naprosto ujíždím, když na něj dostanu chuť, musím ho velmi rychle zařadit do jídelníčku :-). Nejlepší humus jsem jedla od firmy Bread  gap. Zjistila jsem, že humus není libanonské jídlo, jak jsem si myslela, ale je to jídlo, které pochází z oblasti Levanty, což jsou státy Palestiny, Libanonu, Jordánska a Sýrie. Pohoštění, nebo večeři máte za chviličku.

1 konzerva cizrny

pasta tahini

olivový olej

citronová šťávy

česnek

římský kmín

sůl

mletý pepř

Všechno dejte do mísy a rozmixujte, pak už jen ochutnávejte, až to bude ono. Doporučuji rozmixovat tyčovým mixérem, dejte pozor, ať mixer nespálíte.  Jako příloha jsou nejlepší hranolky z mrkve, okurky a řapíkatého celeru, kterými humus úspěšně sníte :-).

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s