Humus je jídlo, na kterém naprosto ujíždím, když na něj dostanu chuť, musím ho velmi rychle zařadit do jídelníčku :-). Nejlepší humus jsem jedla od firmy Bread gap. Zjistila jsem, že humus není libanonské jídlo, jak jsem si myslela, ale je to jídlo, které pochází z oblasti Levanty, což jsou státy Palestiny, Libanonu, Jordánska a Sýrie. Pohoštění, nebo večeři máte za chviličku.
1 konzerva cizrny
pasta tahini
olivový olej
citronová šťávy
česnek
římský kmín
sůl
mletý pepř
Všechno dejte do mísy a rozmixujte, pak už jen ochutnávejte, až to bude ono. Doporučuji rozmixovat tyčovým mixérem, dejte pozor, ať mixer nespálíte. Jako příloha jsou nejlepší hranolky z mrkve, okurky a řapíkatého celeru, kterými humus úspěšně sníte :-).