Na chatě si pěstujeme fazolové lusky, no vlastně je pěstuje děda a my mu občas s něčím pomůžeme. Má práce je pak zpracovat úrodu :-). Proto každoročně v tuto dobu vařím fazolovou polévku s klobásou. Patří k našim oblíbeným, jak jinak :-).
1 kg zelených fazolových lusků
300 g klobásy
400 g brambor
1 l masového vývaru
150 g zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
čerstvé oregáno či majoránky
sůl, pepř
Fazolky omyjte, nakrájejte, klobásu nakrájejte na kolečka, Brambory omyjte a nakrájejte na kostičky, vše vložte do vroucího vývaru a vařte 20 – 30 minut. Zakysanou smetanu rozmíchejte s moukou a zamíchejte do polévky. Polévku osolte, okořeňte. Čerstvá majoránka či oregano dá polévce výbornou chuť.
Dobrý den, nechápu jak si může tvůrce stránek o vaření plést fazole a fazolky. Nemáte zde recept na fazolovou polévku, ale na polévku z fazolek (neboli fazolových lusků)
No vidíte, jak ten svět je úžasný, pletu. Nikdy mě nenapadlo rozlišovat fazole a fazolky. Děkuji za podmět.