Obrácený broskvový koláč

IMG_0123

Máte-li chuť na ovocný koláč, kde je ovoce až zkaramelzované, právě jste našli ten pravý. Ovoce můžete libovolně zaměňovat a trhy vám dávají nepřeberné možnosti.

1 kg broskví

300 g cukru (já trochu šidím na 250g)

150 g másla

1 vanilkový cukr

3 vejce

250 g polohrubé mouky

1 pr. do peč.

100 g mletých mandlí

200 ml mléka

Omyté broskve nakrájejte na plátky, dortovou formu vyložte pečícím papírem, plátky broskví naskládejte na dno a posypte 50 g cukru a nechte odpočívat. V míse šlehejte změklé máslo, zbylý cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru až do bílé pěny 5 – 8 minut. Postupně zašlehejte vejce a nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a mandlemi a vlažné mléko. Těsto přelijte do formy s broskvemi a dejte péct do trouby na 180°C 40 – 45 minut. Po vyndání koláč nechte zchladnout, vyklopte z formy na velký talíř. Podávejte s bílým jogurtem či šlehanou šlehačkou. Zkaramelizovaná chuť ovoce a máslový korpus s mandlemi se snoubí ve výborný moučník ke kávě či čaji.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s