Houbové rizoto

IMG_0171

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Houbové rizoto patří k mým oblíbeným jídlům. Dle mého, nejlepší hříbkové rizoto mají v restauraci Botanic na Budějovickém náměstí. Doma se snažím dosáhnout této kvality, no, ještě se musím snažit :-). Vtipné je, že jsem se ráno rozhodla, že dnes bude houbové rizoto, ale neměla jsem houby, ale štěstí mi přálo, jelikož při mém ranním běhu lesem jsem našla plnou tašku  hub (děkuji všem klouzkům, že jsou tak pěkně vidět).

150 g másla

olej

cibule (teď všede mají nádhernou šalotku a ta se na to moc hodí)

500 g rýže na rizoto (DM drogerie)

3 dcl suché bílé víno

strouhaný parmazán

1 l zeleninový vývar

houby (použijete-li sušené, namočte je do vody)

nasekaná petrželka

Na půlce másle orestujte cibuli najemno nakrájenou, přisypte rýži a promíchejte, podlijte zeleninovým vývarem, až se vývar vyvaří, přilijte víno a míchejte. Rýži míchejte a dolívejte víno a vývar. Přidejte houby. Až rýže bude měkká přidejte zbytek másla a parmazán a míchejte, až se rýže krásně propojí. nakonec přidejte nasekanou petrželku. Na talíři rizoto přizdobte hoblinkami z parmazánu. Musím uznat, že hříbky mají lepší aroma, než má ranní houbová směska, ale zase to kouzlo houbaření stálo za to:-).

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s