Bramborová polévka podle mého dědečka

IMG_0169

Bramborová polévka není rozhodně něco složitého a extra, ale tahle polévka je podle mého dědy z Nechanic. Můj děda měl „dream job“- v létě byl zedník v zimě byl řezník. Celý život pil, kouřil, hrál karban a mastil sádlem. Snídal polévku a kafe s rumem a dožil se v plném zdraví 88 let, není to krása? Má úplně nejasnější vzpomínka na něj je, když jsme ho navštívili a on vařil bramboračku a pravil: „do správné bramboračky patří  11 věcí a sůl“.

Brambory

cibule

máslo (polde dědy sádlo)

česnek

houby

kmín

majoránka

libeček

mrkev

celer

petržel

sůl

Na sádle (másle) osmažte nakrájenou cibuli, múžete a nemusíte zaprášit hladkou moukou. Zalijte  studenou vodou. Přidejte zeleninu, houby, brambory, kmín, česnek stroužek a sůl a vařte. Až brambory budou vařené přidejte libeček a majoránku a rozetřený česnek. Podle chuti ještě osolte.

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s