Bramborová polévka není rozhodně něco složitého a extra, ale tahle polévka je podle mého dědy z Nechanic. Můj děda měl „dream job“- v létě byl zedník v zimě byl řezník. Celý život pil, kouřil, hrál karban a mastil sádlem. Snídal polévku a kafe s rumem a dožil se v plném zdraví 88 let, není to krása? Má úplně nejasnější vzpomínka na něj je, když jsme ho navštívili a on vařil bramboračku a pravil: „do správné bramboračky patří 11 věcí a sůl“.
Brambory
cibule
máslo (polde dědy sádlo)
česnek
houby
kmín
majoránka
libeček
mrkev
celer
petržel
sůl
Na sádle (másle) osmažte nakrájenou cibuli, múžete a nemusíte zaprášit hladkou moukou. Zalijte studenou vodou. Přidejte zeleninu, houby, brambory, kmín, česnek stroužek a sůl a vařte. Až brambory budou vařené přidejte libeček a majoránku a rozetřený česnek. Podle chuti ještě osolte.