Risotto ala pilota – geniálně jednoduché

IMG_0204

Nevíte co vařit a nebo nemáte moc času, je to jednoduché jako facka. Kupte si rýži na risotto (arborio, nebo carnaroli). Pak zajděte v sobotu na trh, nebo rovnou do obchodu lahůdky Sváček a kupte tam čtyři salsicce. No a vlastně můžete začít vařit. Jo, ještě si otevřete láhev dobrého bílého vína, budete ho potřebovat :-).

350 g rýže

4 salsicce

50 g nastrouhaného parmezánu

1 cibule šalotka (na trhu mají nádherné šalotky)

1 l zeleninového vývaru

3 dl bílého vína

olivový olej

máslo

sůl, pepř

Na oleji zpěňte cibulku a přidejte neopláchnutou rýži, krátce rýži orestujte. Podlijte 2 dcl vína, promíchejte, přidejte vývar a míchejte až spotřebujete veškerý vývar. Rýži osolte a opepřete. Na druhé pánvičce orestujte rozdrobené maso ze salsici až zezlátne, podlijte 1 dl vína, nechte vsáknout. Orestované maso vmíchejte do připraveného risotta. Nakonec přidejte oříšek másla a parmezánu a vymíchejte. Chutné a geniálně snadné.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s