Nevíte co vařit a nebo nemáte moc času, je to jednoduché jako facka. Kupte si rýži na risotto (arborio, nebo carnaroli). Pak zajděte v sobotu na trh, nebo rovnou do obchodu lahůdky Sváček a kupte tam čtyři salsicce. No a vlastně můžete začít vařit. Jo, ještě si otevřete láhev dobrého bílého vína, budete ho potřebovat :-).
350 g rýže
4 salsicce
50 g nastrouhaného parmezánu
1 cibule šalotka (na trhu mají nádherné šalotky)
1 l zeleninového vývaru
3 dl bílého vína
olivový olej
máslo
sůl, pepř
Na oleji zpěňte cibulku a přidejte neopláchnutou rýži, krátce rýži orestujte. Podlijte 2 dcl vína, promíchejte, přidejte vývar a míchejte až spotřebujete veškerý vývar. Rýži osolte a opepřete. Na druhé pánvičce orestujte rozdrobené maso ze salsici až zezlátne, podlijte 1 dl vína, nechte vsáknout. Orestované maso vmíchejte do připraveného risotta. Nakonec přidejte oříšek másla a parmezánu a vymíchejte. Chutné a geniálně snadné.