Brrrrr, jsme zpět, je tu strašná zima a zataženo, z toho je jasné, že počasí v Nice nám přálo. Za celý prodloužený víkend jsme neviděli jediný mráček. Bylo příjemných 25°C, takže bylo příjemné vysedávat na sluníčku. Nice a celá francouzská riviéra je jedna velká pouliční restaurace. Vše jsem se snažila fotit, no ne vždy se to povedlo, snídani nemám ani jednu. Vždy když jsem si vzpomněla, že bych to měla vyfotit, nebylo co fotit :-(.
První pozdní oběd v restauraci Mama Delice.
Telecí se zeleninou
Sýr s kozím sýrem
Největší zásek považuji, že jsme v Monaku našli místní tržiště, kde jsme poobědvali mimo turisty jako správní Francouzi :-).
Na první fotce je rýžová smažená koule uvnitř s masem, čím rýže byla spojená je pro mne záhada. Grilovaná zelenina a lilek s mletým masem.
Druhá fotka je vaječná amoleta proložená sýrem, šunkou a špenátem, výborná chuť a krásné pro oko. Rovněž grilovaná zelenina. S růžovým vínem dokonalost sama.
Jelikož na 21. 9. vychází výročí naší svatby, dopřáli jsme si oslnivý dezert v Haagendazs Hause, opravdu unikátní zážitek i na dobré adrese, přímo v Monaku u kasina:-).
Večer v Monaku jsme uzavřeli pivem a pizzou s mořskými plody v restauraci Bella Vita. Ušli jsme 14 km a líbilo se nám úplně všechno.
Cannes je jeden luxusní obchod vedle druhého a to samé platí pro restaurace, ale největší pecka z celého Cannes byly mušle v restauraci Coquiliages Brun, taky se chlubili, že mají široko daleko nejlepší ústřice.
Mušle grilované
Mušle se smetanovou omáčkou
Večeři postihlo neštěstí, snědli jsme jí dříve než jsme jí vyfotili. Vyfotit jsme stihli pouze dezert kávové tiramisu – bože, tak doubrounký 🙂
Tiramisu od italského kuchaře v restauraci Villa Corleone
V Nice jsme si vyhlédli půvabnou malou restauraci, kde bylo potřeba si udělat rezervaci, tak jsme si rezervaci udělali přes jejich stránky a když jsme tam přišli, měli zavřeno :-). Nevadí, rychle jsem vybrali restauraci La Tapenade, která se mi líbila už v pátek večer.
Jeden degustační talíř tapenád
Králik na olivové omáčce – velká inspirace pro zajímavou přípravu králíka
Grilované sardinky – to bylo jediné jídlo, které nám nechutnalo. Sardinky byly suché a trupelnaté
Výlet to byl nádherný, moc jsme si to s Michalem užili. Spoustu jsme toho zažili, viděli a i ochutnali. Francouzská kuchyně je pro mne miláček milovaný a přesně vím, že bych chtěla zbytek života strávit ve francouzské Boulangerie et patisserie s Janou z Popečeníčka .-). Teď začíná období odříkání a shazování nadbytečné váhy z výletu.