Zápisky z Nice

IMG_0271

Brrrrr, jsme zpět, je tu strašná zima a zataženo, z toho je jasné, že počasí v Nice nám přálo. Za celý prodloužený víkend jsme neviděli jediný mráček. Bylo příjemných 25°C, takže bylo příjemné vysedávat na sluníčku. Nice a celá francouzská riviéra je jedna velká pouliční restaurace. Vše jsem se snažila fotit, no ne vždy se to povedlo, snídani nemám ani jednu. Vždy když jsem si vzpomněla, že bych to měla vyfotit, nebylo co fotit :-(.

První pozdní oběd v restauraci Mama Delice.

Telecí se zeleninou

IMG_0219

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sýr s kozím sýrem

IMG_0218

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Největší zásek považuji, že jsme v Monaku našli místní tržiště, kde jsme poobědvali mimo turisty jako správní Francouzi :-).

Na první fotce je rýžová smažená koule uvnitř s masem, čím rýže byla spojená je pro mne záhada. Grilovaná zelenina a lilek s mletým masem.

IMG_0247

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Druhá fotka je vaječná amoleta proložená sýrem, šunkou a špenátem, výborná chuť a krásné pro oko. Rovněž grilovaná zelenina. S růžovým vínem dokonalost sama.

IMG_0246

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelikož na 21. 9. vychází výročí naší svatby, dopřáli jsme si oslnivý dezert v Haagendazs Hause, opravdu unikátní zážitek i na dobré adrese, přímo v Monaku u kasina:-).

IMG_0248

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0249

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0250

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Večer v Monaku jsme uzavřeli pivem a pizzou s mořskými plody v restauraci Bella Vita. Ušli jsme 14 km a líbilo se nám úplně všechno.

IMG_0255

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cannes je jeden luxusní obchod vedle druhého a to samé platí pro restaurace, ale největší pecka z celého Cannes byly mušle v restauraci Coquiliages Brun, taky se chlubili, že mají široko daleko nejlepší ústřice.

Mušle grilované

IMG_0261

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mušle se smetanovou omáčkou

IMG_0260

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Večeři postihlo neštěstí, snědli jsme jí dříve než jsme jí vyfotili. Vyfotit jsme stihli pouze dezert kávové tiramisu – bože, tak doubrounký 🙂

Tiramisu od italského kuchaře v restauraci Villa Corleone

IMG_0256

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V Nice jsme si vyhlédli půvabnou malou restauraci, kde bylo potřeba si udělat rezervaci, tak jsme si rezervaci udělali přes jejich stránky a když jsme tam přišli, měli zavřeno :-). Nevadí, rychle jsem vybrali restauraci La Tapenade, která se mi líbila už v pátek večer.

Jeden degustační talíř tapenád

IMG_0266

 

 

 

 

 

 

 

Králik na olivové omáčce – velká inspirace pro zajímavou přípravu králíka

IMG_0267

 

 

 

 

 

 

 

Grilované sardinky – to bylo jediné jídlo, které nám nechutnalo. Sardinky byly suché a trupelnaté

IMG_0268

 

 

 

 

 

 

 

Výlet to byl nádherný, moc jsme si to s Michalem užili. Spoustu jsme toho zažili, viděli a i ochutnali. Francouzská kuchyně je pro mne miláček milovaný a přesně vím, že bych chtěla zbytek života strávit ve francouzské Boulangerie et patisserie  s Janou z Popečeníčka .-). Teď začíná období odříkání a shazování nadbytečné váhy z výletu.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s