Václavky

IMG_0277

Asi není žádnou novinou, že václavky jsou houby jedlé, ale hůře stravitelné. Výborné jsou nakládané v octě, ale dám vám ještě jeden tip. Klobouky václavek usušte v troubě a pak je umelte na masovém mlýnku, vyrobíte houbový prášek, který můžete uchovat v zavařovací sklenici. Stačí jedna lžíce houbového prášku do bramboračky a budete opravdu překvapeni. – mile :-). Při pořizování této fotky jsem našla 11 hříbků :-).

IMG_0284

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s