Hraběnčiny řezy – jablkový koláč

IMG_0324

Každý jablkový koláč je výborný, ať je to štrudl a nebo hraběnčiny řezy. Myslím, že recept mám od tety Zdeny mé kmotry. Není s ním moc práce a výsledek stojí za to.

Těsto

500 g špaldové mouky

200 g másla

150 g třtinového cukru

0,5 pr. do peč.

4 žloutky

sůl

Náplň

5 jablek

skořice

hrozinky

4 bílky

100 g cukru

Ze surovin na těsto udělejte drobenku, 4/5 drobenky dejte na plech. Na těsto dejte nastrouhaná jablka se skořicí (ořechy, mandle) a hrozinky. Na jablka dejte ušlehaný sníh s cukrem a posypte zbytkem drobenky. Dejte péct na 160°C až vrchní drobenka bude růžová.

Koláč můžete podávat se šlehanou smetanou či se zakysanou smetanou. Teplý ho ani neochutnávejte! Nepřestanete jíst!!!

IMG_0317

Reklamy

One thought on “Hraběnčiny řezy – jablkový koláč

  1. Taaaaaková dobrota! …. Poloviční dávka je do koláčové formy tak akorát, ale nějak mám pocit, že je to málo a ne akorát 🙂

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s