Gulášová polévka

IMG_0340

Gulášová polévka je hospodská klasika, ale čas od času se hodí i jako domácí polívčička. Vlastně ani nevím, jaké maso se má správně používat, já používám kousek vepřového a kus hovězího, nejlépe s kostí. Používám sladkou červenou papriku, ale i pálivou, aby byla jemně pikantní.

maso hovězí a vepřové

brambory

mrkev

cibule

paprika sladká a pálivá

sůl, pepř, kmín, majoránka

česnek

2 lžíce hladké mouky

Na oleji orestujte cibuli, až zrůžoví, přidejte obě papriky a po chvíli mouku a zalijte studenou vodou. Do vody dejte pokrájené maso, osolte, přidejte kmín a vařte 30 – 45 minut, pak přidejte brambory na kostičky a mrkev a vařte, až brambory budou měkké. Přidejte česnek, koření a nakrájenou nať (petrželka, mladá cibulky). Ke gulášové polévce se náramně hodí čerstvé pečivo.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s