Salát waldorf

IMG_0332

Tento salát je také sezoní, jelikož teď je doba jablek a celerů. Na první pohled vás asi překvapí, co všechno budete dávat dohromady. Uvidíte, že výsledek je zážitkový. Tento recept rovněž pochází z kurzu vaření s šefkuchařem panem Krátkým, proto je tak dobrý :-).

4 malé, nebo střední celery

hrst řapíkatého celeru

3 jablka

hrst vlašských ořechů

1 lžíce majonézy

1 zakysaná smetana

sůl, cukr

šťáva  z  1 – 2 citronů

hrst rozinek

Celer očistěte a nastrouhejte na jemné hranolky (nelépe na WS struhadle), jablko nakrájejte na kostičky. Zakysanou smetanu smíchejte s majonézou, cukrem, solí a citonovou šťávou. Chuť vzniklého dresingu musí být svěže sladko-kyselá. Dresing zamíchejte do celeru s jablky, přidejte ořechy a hrozinky. Na kurzu jsme salát servírovali na listech salátu radicchio, ale doma ho jíme bez salátu – jen tak.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s