Pagáče

IMG_0341

Škvarkové placky znám dvoje, z kynutého těsta a z bramborového těsta. Pagáče jsou z kynutého těsta. Těsto po zadělání je hlaďoučké a voňavé po škvarkách a slibuje, že výsledek bude k jídlu :-).

200 ml mléka

0,5 lžičky sukru

500 g hladké mouky

1 sušené droždí

1 vejce

1 žloutek

100 g smetany na šlehání

400 g mletých škvarků

1 lžička soli

vejce na potření

sůl na posypání

Do mouky přidejte cukr, sůl, droždí a teplé mléko, přidejte vejce a žloutek rozšlehaný ve smetaně, přidejte polovinu škvarku a vypracujte těsto a dejte na hodinu kynout. Pak těsto rozválejte a přidejte druhou půlku škvarků a těsto  několikrát přeložte, znovu zapracujte a vyválejte na placku 0,5 cm a skleničkou vykrajujte kolečka, která dejte na plech kynout 0,5 hodiny. Před pečením placky potřete vejcem a posolte. Pečte dorůžova při 180°C.

IMG_0337

 

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s