Tak tato polévka pohladí do duši i po bříšku. Asi každá rodina má svůj recept na boršč. Vím, že se vaří správně ze tří druhů masa, ale tentokrát jsem se uchýlila pouze k vývaru z vepřového a hovězího masa, už ten vývar byla lahůdka.
vepřové maso
hovězí maso
brambory na kostičky
mrkev
řapíkatý celer
divolé koření (bobkový list, nové koření, celý pepř)
červená řepa (já si jí předpeču v troubě v alobalu 1,5 hod.)
zakysaná smetana
sůl, pepř
Maso dejte do studené vody, osolte, opepřete. Až maso bude měkké, přidejte zeleninu, brambory a divoké koření, vařte. Až brambory budou měkké přidejte nakrájenou řepu, Znovu osolte a opepřete. Servírujte se zakysanou smetanou. Je to velká dobrota.
No jo, moje oblíbené jídlo, jednu dobu se bez něj neobešla žádná sobota 🙂 A je pravda, že co člověk, to jiný recept na boršč 🙂
Myslím, že každá verze boršče je dobrota. Chtěla jsem ho dát na facebook, jako „volební boršč“, ale jsem pravicový volič, tak se mi to moc nezdálo 🙂
:)) přemýšlím, co by mohl být takový echt pravicový recept…Každopádně boršč je vynikající, volby nevolby 🙂