Boršč

IMG_0402

Tak tato polévka pohladí do duši i po bříšku. Asi každá rodina má svůj recept na boršč. Vím, že se vaří správně ze tří druhů masa, ale tentokrát jsem se uchýlila pouze k vývaru z vepřového a hovězího masa, už ten vývar byla lahůdka.

vepřové maso

hovězí maso

brambory na kostičky

mrkev

řapíkatý celer

divolé koření (bobkový list, nové koření, celý pepř)

červená řepa (já si jí předpeču v troubě v alobalu 1,5 hod.)

zakysaná smetana

sůl, pepř

Maso dejte do studené vody, osolte, opepřete. Až maso bude měkké, přidejte zeleninu,  brambory a divoké koření, vařte. Až brambory budou měkké přidejte nakrájenou řepu, Znovu osolte a opepřete. Servírujte se zakysanou smetanou. Je to velká dobrota.

Reklamy

3 thoughts on “Boršč

  1. No jo, moje oblíbené jídlo, jednu dobu se bez něj neobešla žádná sobota 🙂 A je pravda, že co člověk, to jiný recept na boršč 🙂

  2. Myslím, že každá verze boršče je dobrota. Chtěla jsem ho dát na facebook, jako „volební boršč“, ale jsem pravicový volič, tak se mi to moc nezdálo 🙂

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s