Staročeský kaldoun

IMG_0446

Na podzim se mi stane to, že už nejsem tak natěšená na saláty, ale začnu se koukat po polévkách. A tahle je sakra dobrá.

2 kuřecí skelety (já je zbavuji kůže)

kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)

50 g máslo na zeleninu

100 g másla na jíšku

2 lžíce hladké mouky

sůl, pepř

muškátový květ

Dejte vařit skelety do studené vody, osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového květu. Na druhé pánvi na másle orestujte nastrouhanou kořenovou zeleninu, pak přidejte ke skeletu a vařte 1 hodinu. Připravte si jíšku z másla a mouky. jíšku rozmíchejte smetanou na vaření a po hodině přidejte k polévce. Skelety vyndejte z polévky, nechte vychladnout, oberte maso, které vraťte do polévky. Polévku s jíškou nechte přejít varem. Na konec přidejte nakrájenou petrželku. Na otázku, kterou jsem položila Michalovi „Jaký je kaldoun“, odpověď je „Kaldoun je naprosto úžasný.“

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s