Květákový nákyp se sýrem

IMG_0426

Našla jsem nový recept na květák. Obecně mám moc ráda zapečená jídla. Tento nákyp byl výborný, když byl teplý, ale i studený byl velmi zajímavý.

1 střední květák

2 lžíce másla

3 lžíce hladké mouky

200 ml mléka

sůl, pepř

muškátový květ

150 g uzeného sýra

Květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě. Z másla a mouky udělejte jíšku , zalijte mlékem a udělejte bešamel, osolte a přidejte koření.Do vymazané misky naskládejte květák, zalijte bešamelem a posypte uzeným nastrouhaným sýrem (uzený sýr je důležitý, jelikož jídlu výraznou chuť). Dejte zapéct na 30 minut na 180°C. Jako rychlá večeře – výborné.

Advertisements

One thought on “Květákový nákyp se sýrem

  1. To jsme dělávali doma, když jsem byla malá! Nebo ještě ve variantě s brokolicí. Je to výborné jídlo, díky za připomenutí, musím si ho zas někdy zopakovat 🙂

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s