Našla jsem nový recept na květák. Obecně mám moc ráda zapečená jídla. Tento nákyp byl výborný, když byl teplý, ale i studený byl velmi zajímavý.
1 střední květák
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
sůl, pepř
muškátový květ
150 g uzeného sýra
Květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě. Z másla a mouky udělejte jíšku , zalijte mlékem a udělejte bešamel, osolte a přidejte koření.Do vymazané misky naskládejte květák, zalijte bešamelem a posypte uzeným nastrouhaným sýrem (uzený sýr je důležitý, jelikož jídlu výraznou chuť). Dejte zapéct na 30 minut na 180°C. Jako rychlá večeře – výborné.
Reklamy
To jsme dělávali doma, když jsem byla malá! Nebo ještě ve variantě s brokolicí. Je to výborné jídlo, díky za připomenutí, musím si ho zas někdy zopakovat 🙂