Zapečená treska

IMG_0579

Jídlo patří rovněž k rodinným, ale z druhé strany. Do rodiny ho přinesl tatínek Michala a přinesl ho ze školní jídelny, kde se část svého života stravoval. Dělám toto jídlo ráda, jednak není složité na přípravu, je chutné a zdravé a hubené :-).

mražené file, nebo chlazené filety z aljašské tresky

4 vejce

200 g eidamu 30%

petržela

sůl, pepř

Do pekáčku naskládejte osolenou rybu a jemně okořeňte rybím kořením. Do jedné mísy nastrouhejte na hrubo sýr, přidejte žloutky, sůl a pepř. V druhé misce ušlehejte bílky a přidejte je do směsi sýru a žloutku, přidejte nadrobno nakrájenou petrželku a celou hmotu nalijte na připravenou rybu a dejte zapéct na 30 minut 160°C. Jako příloha se báječně hodí bramborová kaše.

 

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s