Italská kuchyně je opravdu geniální. Je jednoduchá, rychlá a vždy si pochutnáte. Přemýšlela jsem, co chutného uvařím na Valentýna a boloňská omáčka byla výborný nápad.
1 velká cibule
500 g mletého masa
6 stroužků česneku
3 lžičky sladké papriky (já přidávám i pálivou)
olivový olej
1 konzerva rajčat
2 lžíce cukru
1 lžíce oregana
sůl. pepř
Na pánvi na oleji orestujte pokrájenou cibuli a přidejte i pokrájený česnek. Přidejte mleté maso a opékejte až se rozpadne a bude téměř hotové. Maso osolte, opepřete, přidejte oregano, cukr a papriku. Zalijte rajčaty a společně směs nechte podusit. Podle chuti můžete přidat ještě sůl, pepř, oregano a česnek. Tagliatelle uvařte podle návodu. Já si udělala dietní verzi boloňská omáčka s polníčkem.