Stroganoff podle Jamiho Olivera

IMG_0670

Tento recept jsem viděla v televizi, ale jelikož na mne lezla chřipka, tak v rozhodujícím okamžiku jsem usnula :-0. Proto jsem musela šmejdit po internetu, jak to vlastně dopadlo. Dopadlo to výborně, mně to moc chutnalo.

500 g zadního hovězího

5 kyselých okurek

3 střední červené cibule

nakrájená plocholistá petržel

300 g žampionů

3 stroužky česneku

1 lžíce sladké papriky (já dávám i pálivou)

citronová kůra

1 zakysaná smetana

sůl, pepř

Na robotu si nakrouhejte cibuli a okůrky, proč na robotu? Potřebujete opravdu slabé plátky. Zamíchejte nakrájené okurky, cibuli a petržel s lákem z okurek a nechte si  směs v misce stranou. Na hluboké pánvi  orestujte na plátky pokrájené žampiony, přidejte prolisovaný česnek a 2/3 směsi okurek, petržele a cibule. Maso si pokrájejte na 1 cm slabé proužky dejte do misky osolte, opepřete a přidejte papriku, citronovou kůru a promíchejte. Vyndejte směs žampionů na talíř a na pánev dejte olej a ochucené maso zprudka orestujte. Přidejte zpět směs k masu a zalijte zakysanou smetanou. Bude-li maso měkké, máte hotovo. Není-li maso měkké nezoufejte a pomalu duste, až maso změkne. Před podáváním přimíchejte do masové směsi i zbylou 1/3 okurkové směsi.

Podávejte s rýží basmati uvařenou s kytičkou čerstvého tymiánu.

Já jsem naprosto unešená z chuti tohoto jídla, syrová okurka a cibule a chuť citronové kůry jsou naprosto dokonalé v kombinaci s jemnou rýží, prostě stroganoff je jednička.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s