Bramborák

IMG_0685

Znáte jiné jídlo, které má tolik místních názvů jako bramborák? Já asi ne. Asi znáte cmundu, ale my jsme bramboráku říkali kocour a to jsme bydleli kousek na jih pod Prahou. Když jsem začala jezdit do Českých Budějovic na střední školu a řekla jsem, že jsem o víkendu měli kocoura, dívali se na mne dost podezřívavě :-). Ke kocourovi maminka vždy vařila bílou kávu z melty, to byla dobrota. Aby se to nepletlo, tak tentokrát mi po bramboráku bylo pěkně těžko (že by žlučník?), ale možná tomu nepomohly pistácie, kterými jsem bramborák zajedla, ó já prase.

oloupané nastrouhané syrové brambory

hladká mouka

mléko

2 vejce

česnek

majoránka

kmín, sůl, pepř

mohou být kostičky slaniny (nemusí)

Z nastrouhaných brambor slijte vodu, přidejte mléko, zahustěte hladkou moukou, přidejte vejce a směs promíchejte. Osolte, přidejte pepř, prolisovaný česnek a promnutou majoránku a kmín. Těsto musí být přesolené, přečesnekované a přemajoránkované a pak po osmažení je akorát. Tak dobrou chuť a nepodávejte s pistáciemi, ať vás netlačí břicho jako tlačilo mne.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s