Tak a roztrhl se pytel s tím, že jsem příspěvek nevařila. Tuhle dobrotu pro mne totiž připravuje Michal. Je to velká dobrota a pastva pro oči, také tím, že bruschetta obsahuje velké množství česneku, je to jídlo vhodné tehdy, když na vás něco leze. Děda ze Říčan má osvědčený recept, jak se zbavit chřipky, Namaže si chleba sádlem a obloží si ho stroužky česneku, těm co mají slabší žlučník raději nedoporučuji, sice chřipka by vás nedostala, ale moc dobře si pamatuji, jak maminka trávila noci na WC v křečích a příčinou byl právě česnek.
Na bruschettu potřebujete rajčata, v zimě je to trochu složité, ne že by rajčata nebyla, ale chuť je nevalná. Podařilo se mi vypozorovat a odzkoušet, že soudková rajčata i v zimě mají výbornou chuť.
soudková rajčata
česnek
bazalka
olivový olej
sůl
bageta či ciabata nejlépe 1 den staré
Nadrobno nakrájejte rajčata a dejte do misky, najemno nasekejte česnek dle chuti, ale nešetřete a přidejte k rajčatům. Nakrájejte bazalku, přidejte ke směsi, prolijte olejem, osolte a vše promíchejte. Bagetu podélně rozřízněte, řez potřete česnekem, osolte, prolijte olejem a dejte ogrilovat. Na ogrilovanou bagetu dejte rajčatovou směs, kterou oddělíte od šťávy. Je to výborná večeře, k tomu sklenka bílého vína a snad už chybí jen léto.