Brynzové noky jsou můj výmysl, jelikož mi zbyla náplň do brynzových piroh. Tak jsem k náplni přidala hrubou mouku a vejce a bylo to. Rajčatová omáčka je základní italská a nikdy s ní nic nezkazíte.
200 g vařených nastrouhaných brambor
200 g brynzy
200 g hrubé mouky (když bude potřeba, přidejte)
1 vejce
sůl
na omáčku
1 plechovka pokrájených rajčat
1 mozzarella
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl, pepř
čerstvá bazalka
Brambory smíchjte s brynzou, moukou, vajíčkem a vypracujte těsto. Do osolené vařící vody lžičkou vykrajujte noky a vařte 3-5 minut.
Omáčku připravíte, že pokrájenou cibuli a rozmáčklý česnek orestujete na oleji, přidáte rajčata, osolíte opepříte a necháte chvíli dusit. Na do omáčky přidejte mozzarellu a čerstvou bazalku. Noky omáčkou polijte a můžete obědvat.