Teď na řadě byla roštěná Esterházy, ale ta musí počkat, Martina se chystá na dovolenou do Maroka a tak tento recept dostal přednost před ostatními, které jsou v řadě. Prozradím vám tajemství, jak příspěvky na blog vznikají. Je jasné, že to začne tím, že jídlo uvařím a nafotím, někdy i sním :-). Jelikož nemám každý den čas, tak mám závazek, že na blog dám dva příspěvky týdně. Jelikož jídla mám nafocená, tak stojí v řadě a čekají na zveřejnění. Někdy, když vím, že mám fofr, tak si příspěvky připravím dopředu a pak je pouze ve vhodný okamžik autorizuji. Tak to na vysvětlení, jak se může vytvořit řada v které sem tam přeskakuji. Tak recept je pro Martinu, aby si zvykla na marocké chutě. Taky po urputném učení a neustálém pobíhání jsem na vaření byla řádně natěšená. Jídlo připravíte rychle a směs ingrediencí je velmi exotická a atraktivní. Množství je na 4 porce a jako příloha bílá bageta bude super.
1 cibule
2 stroužky česneku
špetka šafránu
1 lžíce oleje
100 g nakrájených loupaných rajčat
300 g vařených bílých fazolí (nebo 1 konzerva)
0,5 hrnku rozinek
0,5 hrnku piniových oříšků
římský kmín
lístky koriandru
sůl, pepř
Šafrán namočte do půl hrnku teplé vody. Cibuli a česnek orestujte na oleji. Přidejte rajčata a zamíchejte. Přidejte slité fazole, rozinky, šafrán i s vodou. Osolte a přidejte římský kmín. 5 minut vařte a nakonec přidejte na pánvi mírně opražené piniové oříšky a čerstvý koriandr. Exotika je na světě. Jako přílohu nabídněte bílou bagetu a oběd či večeře je na stole.