Rajčatová polévka s kuskusem

IMG_0827

Mne by zajímalo, kolik druhů rajčatové polévky je, asi nekonečno. Tato polévka má řádně italskou chuť, jak se v ní restuje ten česnek, tak to báječně voní a i chutná. Kuskus je taky neuvěřitelná věc, je udělaný ani se neotočíte. Mnoho lidí si myslí, že kuskus je obilovina, není! Je to těstovina připravená z tvrdozrnné pšenice. Je to velmi tradiční potravina v severní Africe. Recept je k přípravě 4 porcí a příprava je rachlá.

1-2 hrsti kuskusu

1 cibule

2 striužky česneku

olej

400 g loupaných rajčat

sůl, pepř

zelená petrželka

Kuskus osolte a zalijte horkou vodou a nechte změknout. Nakrájenou cibuli a česnek orestujte na oleji, přidejte rajčata, osolte a  přidejte pepř. Přidejte vodu nebo vývar a povařte. Pak polévku rozmixujte, přidejte kuskus a zelenou petrželku. Polévku můžete podávat s opečenými krutony a nebo bez :-).

 

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s