Králík (kuře) s hořčičnou omáčkou a s bramborovýmí šiškami

IMG_0847

Tak tohle jídlo je velká dobrota. Původně jsem ho chutnala s králíkem, ale jelikož Jindra odmítá jíst králÍka a bylo mi ho líto, že by s námi neobědval, pojala jsem nápad místo králíka dát horní kuřecí steheNní řízky a nápad to byl naprosto úžasný. Jídlo je naprosto delikátní chuti, ale nedá se to moc popsat, uvařte to a uvidíte sami.

4 horní stehenmí kuřecí řízky, nebo králičí nohy

1 velká bílá cibule

3 lžíce mouky

50 g máslo

10 g dijon hořčice

300 ml kuřecího vývaru

50 ml smetany

čerstvý tymián

čerstvá petrželka

bramborové šišky

150 g ve slupce vařených brambor

60 g hrubé mouky

1 vejce

sůl

jarní cibulka

Osolené maso osmažte na polovině másla po obou stranách a dejte ho vedle na talíř. Na máslo přidejte pokrájenou cibuli a orestujte do zlata, přidejte hořčici, tymián a mouku. Zalijte  vývarem a dobře promíchejte, vraťte na pánev maso a 20 minut duste při mírné teplotě. mezi tím vyrobte šišky. Nastrouhané brambory osolte, smíchejte s moukou a vejcem a vypracujte bramborové těsto ze kterého vytvořte šišky, které vhoďte do vřící osolené vody. Až šišky vyplavou na hladinu, vařte 3 minuty. Po vyndání z hrnce šišky dejte na pánev na které rozpustíte druhou část másla a mírně orestujete jarní cibulku a zamícháte s šiškami a petrželkou. Nakonec omáčku zjemněte smetanou. Na talíř nandejte šišky a polejte omáčkou a přidejte maso. Neřeknu víc, než FAKT DOBROTA!

IMG_0845

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s